Kokios keptuvių rūšys egzistuoja? - NPN.lt

keptuvės

Kokios keptuvių rūšys egzistuoja?

By straipsniai 0 Comment 2015-08-13

keptuvėsGaminimas – vienas diliausių malonumų, kuriuos gali patirti žmogus. Sakytumėte, kad tai darbas, kuris labai greitai atsibosta? Tiesa tokia, kad žmonės vis dažniau perka jau pagamintus patiekalus, tad pats procesas jiems pasitaiko tikrai gene retai. Tokiu atveju tie reti poelgiai tikrai turėtų būti gana didelis malonumas. Svarbiausia pasirūpinti tinkamomis priemonėmis, kurios padės pasiekti kulinarinių šedevrų lygį. Keptuvės, puodai, peiliai – viskas turi būti pasirenkama atidžiai, kad būtų galima džiaugtis galutiniais rezultatais.

Pakalbėkime apie keptuves, kurių pasirinkimas tikrai platus. Atrodo, paprasčiausias įrankis, kuris atlieka labai konkrečią funkciją, tad keista, kad galima rinktis iš tiek daug skirtingų variantų. Žinoma, siekiant pagaminti net ir pačius įmantriausius patiekalus – siūlome įsigyti skirtingas priemones. Visgi, jeigu gaminate tikrai retai, tokiu atveju gali pasirodyti visiškai nereikalinga pirkti kelias. Tuomet įvertinkite pasirinkimus ir nuspręskite, kurio varianto jums reikia labiausiai.

Troškintuvas. Jau pavadinimas išduoda, kad tokios keptuvės yra reikalingos siekiant jame patroškinti maistą. Dažniausiai taip ruošiamos daržovės, tačiau žinoma galima taip tvarkyti ir mėsos patiekalus. Troškintuvas – labai geras pasirinkimas, kadangi tokio pobūdžio keptuvėse dažniausiai gaminamas maistas yra visiškai be jokių riebalų.

Kepimui skirtos keptuvės. Šio tipo prietaisai orientuojami į patiekalus, kurie turi būti gerai apkepami. Pavyzdžiui, siekdami kepti kotletukus– jūs turėsite pasirinkti būtent tokį keptuvę. Troškintuvas paprasčiausiai negebės atlikti šios funkcijos. Šio tipo keptuvės taip pat pasirenkamos siekiant kepti blynus, mėsos ar žuvies gaminius ir t.t.

Dalimis suskirstytos keptuvės. Jos dažniausiai pasirenkamos tų asmenų, kurie gamina tik sau. Pats prietaisas yra padalintas į tris ar keturias skirtingas dalis, kurios yra perskirtos sienelėms. Taip maistas nesusimaišo. Vienoje vietoje galima kepti mėsą, kitoj – daržoves,  trečioje virti mažą kiekį sriubytės… Universalus pasirinkimas labai tinkantis studentams ar viengungiams.

Platus pasirinkimas leidžia kiekvienam žmogui rasti tinkamiausią variantą. Jeigu svarstote, kuris jums geriausias – pagalvokite apie tai, kokius patiekalus dažniausiai gaminate. Jeigu esate vegetaras, tuomet jums labiausiai tiktų troškintuvas. Jeigu labai dažnai valgote keptą mėsą – tuomet kepimui skirtos keptuvės yra pats geriausias pasirinkimas.

Add Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *