Ispaniškas vynas internetu: istorija ir gamyba
By straipsniai
Subtilaus aromato ir išraiškingo skonio ispaniški vynai vertinami visame pasaulyje. Šios šalies vynas internetu didžiuojasi lyderio pozicijomis daugelyje Europos valstybių. Ispanija pirmauja pagal vynuogynų plotą, o pagal pagaminamo vyno rodiklius užima garbingą trečiąją vietą (pirmosios dvi atitenka Prancūzijai ir Italijai). Didžiausias ispanų dėmesys skiriamas dvidešimčiai pagrindinių vynuogių rūšių. Išskirtinio klientų palankumo sulaukia raudonosios Garnacha, Tempranillo ir Monastrell vynuogės. Svarbiausi Ispanijos vyno regionai yra Riocha ir Ribera del Duero. Šio regiono vynas internetu generuoja didžiausius ispaniško vyno pardavimo mastus.
Ispanija išgyveno vyno gamybos pakilimo ir smukimo etapus. Didžiausias vyno gamybos klestėjimas siejamasi su devintuoju dešimtmečiu. Šiame amžiuje investicijos į vyndarystę buvo itin didelės, o naujų veislių sodinimui ir vynuogynų priežiūrai buvo skiriamas ypatingas dėmesys. Minėtuoju laikotarpiu suklestėjo tiek didieji, tiek mažieji vyno ūkiai. Iš tiesų šeimyniniai ūkiai, gaminantys aukštos kokybės vynus atnešė išskirtinę sėkmę daugeliui Ispanijos regionų – išgarsėjo Toras, Prioratas, Rijas Baišas. Neįtikėtina, tačiau aukštumas Ispanija pasiekė vos per dešimtmetį. Šiandien ispaniškas vynas dominuoja viso pasaulio vyninėse. Lyderio pozicijomis džiaugiasi ir ispaniškas vynas internetu.
Vienas svarbiausių ispaniško vyno sėkmės rodiklių – gebėjimas naujai pažvelgti į tradicinę vyndarystę, t. y. tikslingas ir efektyvus vietinių išteklių panaudojimas leido Ispanijai tapti viena galingiausių vyndarystės šalių visame pasaulyje. Racionalus klimato ir dirvos įvertinimas padėjo parinkti tinkamiausias vynuogių veisles ir sukurti išskirtinio skonio alkoholinius gėrimus. Specialistai mano, kad artimiausiu metu Ispanija neatsisakys lyderio pozicijų, priešingai – tikėtina, kad šis vynas išsikovos svarbiausią vietą pasaulinėje rinkoje.
Ispaniškų vynų populiarumą ir pripažinimą lemia originalus gėrimo stilius. Šie vynai yra brandūs, tačiau švelnūs ir išraiškingi. Beje, nereikėtų maišyti senųjų Ispanijos vynų su naująja jų karta. Ilgą laiką ieškoję savo individualumo, ispanai pagaliau gali džiaugtis jį atradę – ispaniškas vynas tapo vienas svarbiausių kokybiško gėrimo rodiklių. Didžiausio pirkėjų palankumo sulaukia švelnūs raudonieji vynai, brandinami nedidelėse ąžuolo statinėse. Gana trumpas vyno brandinimas išryškina Ispanijos vynuogių unikalumą.
Šiandien registruotų ispaniškų vynų skaičius viršija 14 500, o vyno gamintojų skaičius siekia 5 000. Šalyje veikia stambūs gamintojai ir maži vyno ūkiai. Vyno kokybę kontroliuoja alkoholinių gėrimų reglamentai. Tiesa, Ispanijoje netrūksta ir individualių gamintojų, netelpančių į numatytos kokybės rėmus. Jei norite mėgautis nepriekaištingu ispaniško vyno skoniu, pasikonsultuokite su šios srities specialistais – įvertinę jūsų pomėgius, vyninės konsultantai pasiūlys visus jūsų lūkesčius atitinkantį gėrimą.